- Regionální sdružení sportů Svitavy - http://rss-svitavy.cz/wp -

Sportovec regionu – nominace – regionální trenéři

Radek VYMĚTAL – Basketbalový klub Jevíčko

Tel. 774 333 938, Mail: vymetalr@gmail.com [1]

Jedná se o dobrovolného trenéra basketbalu, který výrazně přispěl k obnově zájmu o basketbal v katastru města Jevíčka. V roce 2017 zorganizoval dvě basketbalové boty v rámci projektu Sportuj s námi. 5x týdně trénuje ve sportovních halách v Jevíčku a přivedl k pravidelnému sportování 70 dětí všech mládežnických kategorií. Veškerou tuto činnost provádí ve svém volném čase bez nároku na odměnu.

Martin LIPENSKÝ – TJ Svitavy, oddíl tenisu

Tel. 606 245 983, Mail: lipensky@szs.svitavy.cz [2]

V roce 2010 byl u znovuzaložení svitavského tenisového oddílu, zároveň se stal jeho předsedou. V roce 2018 připravoval 20 svitavských tenistů. Mezi jeho nejlepší svěřence patří Dominik Rouchal, člen reprezentace ČR do 14 let, Jakub Vrtěna a mnoho dalších. Rovněž pracuje jako hrající kapitán družstva dospělých, které hraje VČ divizi. Trenér družstva staršího žactva, 1. místo Vilson tenisová liga VČ, postup na MČR.

Josef LEBDUŠKA – TJ Jiskra Litomyšl – fotbal

Josef Lebduška je dlouholetý trenér který začínal trenérskou kariéru ve Světlé nad Sázavou.V roce 1996 se přestěhovali spolu s manželkou do Litomyšle za prací.

Od roku2008 působí nepřetržitě v oddíle Tj Jiskra Litomyšl jako trenér mládeže.

Začínal u družstva starších žáků,poté se přesunul k těm nejmladším a dokonce se svou ženou vytvořily trenérský tandem.

Josef Lebduška je trenérem na svém místě,svou přátelskou povahou v náší do kolektivu malých dětí klid a rozvahu. Se svým přístupem se nejlépe hodí k těm nejmladším,kde předává své bohaté trenérské zkušenosti

a nebojím se říci,že někdy supluje svým jednáním i rodiče.

V únoru 4.2. oslaví životní jubileum,70 let,tak si myslím,že do této ankety patří a bylo by to pro něj,ocenění,určitě poděkování za jeho dosavadní činnost pro fotbal v této republice.