Návrh jednacího a volebního řádu VH RSS

N Á V R H

Jednacího a volebního řádu valné hromady Regionálního sdružení sportů

 

  1. Jednání valné hromady se zúčastní s hlasem rozhodujícím delegáti z TJ/SK a delegáti svazů. Dále delegáti s hlasem poradním a hosté.
  2. Jednání valné hromady řídí pověřený člen výkonného výboru. Jednání valné hromady se řídí programem, který schvalují delegáti s hlasem rozhodujícím.
  3. O záležitostech valné hromady jednají a o jejích závěrech rozhodují delegáti valné hromady s hlasem rozhodujícím. Delegáti svazů musí být pověřeni mandátem svého svazu. Delegáti TJ/SK mandátem výkonného výboru TJ/SK.
  4. Každý delegát má právo vystoupit v diskusi. Hosté se mohou zúčastnit diskuse se souhlasem předsedajícího. Diskusní příspěvek nemůže být delší než 5 minut.
  5. Valná hromada volí mandátovou, návrhovou a volební komisi. Mandátová komise ověřuje platnost mandátu, podává zprávu o počtu přítomných delegátů a zjišťuje zda valná hromada je způsobilá se usnášet.
    Návrhová komise připravuje návrh a předkládá usnesení valné hromady.
    Volební komise předkládá valné hromadě návrhy na zvolení výkonného výboru a revizní komise, zpracovává výsledky voleb.
  6. K platnosti usnesení valné hromady je třeba nadpoloviční většiny hlasů přítomných delegátů svazů, tělovýchovných jednot a sportovních klubů. Delegáti svazů a TJ/SK hlasují odděleně. V ostatních případech platí nadpoloviční většina všech hlasů. Valná hromada je schopna se usnášet, je-li přítomna nadpoloviční většina delegátů svazů,  a nadpoloviční většina delegátů TJ/SK s hlasem rozhodujícím.

Způsob voleb

Volby se provádějí veřejným hlasováním na základě návrhu volební komise sestaveného z kandidátů navržených svazy a TJ/SK.

  1. Hlasuje se veřejně zvednutím mandátu
  2. Ke zvolení kandidáta se vyžaduje nadpolovičních hlasů přítomných delegátů
  3. Pokud by počet zvolených kandidátů převyšoval předem stanovený počet členů výkonného výboru, budou za zvolené považováni kandidáti v pořadí dle počtu obdržených hlasů, přičemž jeden, bude zvolen z kandidátů navržených svazy
  4. Pokud nedojde ke zvolení stanoveného počtu členů výkonného výboru, nebo klesne-li v období mezi valnými hromadami počet členů pod pět, výkonný výbor doplní kooptací na stanovený počet
  5. Volební komise doporučuje volit 5 členný výkonný výbor – z toho 4 kandidáty za TJ/SK a 1 kandidát za svazy
  6. Volební komise doporučuje volit 3 člennou revizní komisi
  7. Výkonný výbor i revizní komise zvolí ze svého středu předsedu.

Zpět